CAROLINE HENDERSON

Under Sejlet, Vanløse 
 
 
Caroline-Henderson-live-foto
 
Caroline Henderson samler stjernehold til Copenhagen Jazz Festival.

Når Danmarks jazzdiva no. 1 gæster Under Sejlet i Vanløse i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival er det med et hold af de bedste musikere særligt udvalgt til lejligheden.

Publikum kan allerede nu begynde at glæde sig til sommer, hvor Caroline Henderson optræder under Copenhagen Jazz Festival. Til koncerten på Under Sejlet har hun nemlig inviteret et helt særligt hold musikere, der består af både etablerede jazzmusikere og nye spirende talenter. Koncerten vil tage udgangspunkt i Hendersons seneste to soloudspil ’Lonely House’ og ’Ménage à Trois’, men kommer derudover bredt rundt i repertoiret af lækker, kølig jazz tilsat elektroniske rytmer.

På scenen får Henderson selskab af den anerkendte jazzpianist og sin trofaste følgesvend gennem mange år Nikolaj Hess, Daniel Franck, som er en af Danmarks dygtigst jazzbasister samt ikke mindst den prisvindende guitarist og multikunstner Gustaf Ljunggren. Derudover kan publikum opleve trommeslageren Jakob Høyer, som har spillet alt fra jazz til progressiv rock og pop med blandt andre Marie Fisker og Trentemøller, og slutteligt tilfører Frederik Henrik Møller elektroniske beats til Danmarks ypperste jazzstemme.

Med syv Grammys, 13 udgivelser og massive radiohits som ’Made in Europe’ og ’Kiss Me Kiss Me’ står Caroline Henderson som en af de stærkeste sangerinder i nyere dansk pophistorie. Musikken har ben i både jazz, pop og hiphop og Hendersons stemme er både sensuel, dyb og dragende. I begyndelsen af 90’erne tog hun springet fra popprinsesse til jazzdiva, hvor hun med albummet ’Cinemataztic’ fra 1995 var med til at rykke grænserne for dansk mainstream musik. På teatersiden er hun lige nu aktuel i forestillingen Hairspray i Tivolis Koncertsal og til efteråret medvirker hun sammen med rocksangerinden Kira Skov i en teaterkoncert på Aarhus Teater.

Caroline Henderson: Vokal
Nikolaj Hess: Piano
Daniel Franck. Bas
Gustaf Ljunggren: Guitar
Jakob Høyer: Trommer
Frederik Henrik Møller: Elektroniske beats