GINMAN/BLACHMAN/DAHL

Under Sejlet, Vanløse 
 
 
1237931168
 

Lennart Ginman, Thomas Blachman og Carsten Dahl udgør én af Danmarks fremmeste eksponenter for den moderne jazztrio. De tre gamle venner har spillet sammen i en årrække, og da de for godt ti år siden fik en international pladekontrakt med Verve Records, havde de også det sigte at arbejde som en selvstændig enhed omgivet af en række danske og internationale solister ved pladeindspilninger og koncerter.
Blandt andet i svævende højt niveau med musikere som Palle Mikkelborg og Nils Petter Molvær. Trioen her præsenterer kvalitetsbevidst musik, som på baggrund af et højt teknisk niveau har været båret af en humor og frigjorthed kombineret med en seriøsitet og egentlig ekvilibrisme.

Derudover har vi også at gøre med tre store personligheder i det danske jazz- og musikmiljø. Thomas Blachman ikke blot som skarp X-factor dommer, men også som producer og Grammy-vinder ved siden af trommehvervet. Carsten Dahl som professor på Rytmisk Musikkonservatorium og i øvrigt også fantastisk solist og Lennart Ginman for et gennembrud langt udover jazzverdenen med Ginman/Jørgensen i 90’erne, men også som kurator af Summer Sessions på Vallekilde Højskole i mere end ti år og tidligere musikchef i Copenhagen Jazzhouse.

Man kan med andre ord forvente sig en stilfuld og medrivende oplevelse med en hårdt swingende jazztrio i Vanløse denne aften. De tre formår bedre end nogen anden dansk jazztrio pt. at forene spiritualitet med sjov og traditioner med fornyelse.

Carsten Dahl: Piano
Thomas Blachman: Trommer
Lennart Ginman: Bas