KIRA SKOV “TRIBUTE TO BILLIE HOLLIDAY”

Under Sejlet, Vanløse 
 
 
pressebillede_foto_stephen_freiheit_skal_krediteres
 
 
Kira Skov har siden hun debuterede på den danske musikscene med Kira and The Kindred Spirits i 2002, etableret sig som en artist med mange facetter.
Over de senere år har hun markeret sig med udgivelser der rangerer fra hendes hendes samarbejde med punk-legenden Peter Peter og deres projekt Persona samt The Cabin Project, hendes seneste og meget anmelderroste samarbejde med Marie Fisker, samt hendes seneste to seneste soloudgivelser, som begge var produceret af stjerne produceren John Parish ( Pj Harvey, Eels, Tracy Chapman mfl.).

Kiras forrige soloudgivelse ”When we were gentle" fra 2013 vandt hende to steppeulve, som årets vokalist og årets danske plade, en Carl pris som årets tekstforfatter, samt en kontant præmie fra Statens Kunstfond i 2013.
Begge udgivelser har modtaget fremragende anmeldelser og Kira modtog desuden Statens kunstfonds 3-årige arbejdslegat i 2014.

Som tilløb til de senere års egenkomponerede værker og om muligt med afsæt heri, udgav Kira i år 2011 den anmelderoste hyldestplade til Billie Holiday under titlen: "Memories of days gone by". Hun optrådte første gang med sit hyldest projekt ved en udsolgt koncert under jazz-festivalen i 2010. Efterfølgende blev det til en række stemningsfulde koncerter rundt i landet, bl.a. i et stuvende fuldt Statens Museum For Kunst under vinterjazzen i 2011 og igen i Glassalen under sommerens jazzfestival og senest på en turné rundt DK, med udsolgte koncerter bl.a. i DRs koncertsal.
De førstnævnte optrædener med saxofonisten Jakob Dinesens originale arrangementer, blev udgangspunktet for hendes indspilninger af materialet fra ovennævnte udgivelse.

Mange har indspillet Billie Holidays sange, men hvad der er exceptionelt når Kira Skov vælger at optræde med dem, er, at vi, der i forvejen kender Kira og hendes intense nærvær på en scene, også ved, at hendes vokal altid er gennemsyret af absolut nødvendighed.
Hun undlader et hvert forkølet forsøg på at lyde som Billie - tværtimod har Kira valgt disse sange, fordi de gennem hele hendes voksne liv, er blevet en integreret del af hendes personlighed. Derfor måtte Kira på et tidspunkt arbejde med dem.

Repertoiret består ikke bare af de sange Billie gjorde til klassikere, men også af mere ukendt materiale kombineret med stykker skrevet af Kira selv i samarbejde med bassisten Nicolai Munch-Hansen.

Kira kan under Vanløse Jazz festival igen opleves med det originale line up fra denne indspilning. Det er den enste planlagte koncert med materialet i år.

Pressen skrev følgende om albummet:

6 stjerner "Eminent melankoli. Albummet har klassikerstatus (!) og løfter Kira op i den kunstneriske liga". Kultunaut

5 stjerner - "fascinerende og fænglsende Kira Skov". Berlingske Tidende

5 stjerner - "Sofistikerede Kira fortolker Billie Holiday med åbenlys autenticitet og udtryksstyrke... den er ganske enkelt sublim!". Gaffa

5 stjerner - "Kira finder sin helt egen plads...føler du dig eventyrlysten vil du blive belønnet". B.T.

5 stjerner: ”Hvem ka’? Kira ka’! Sjældent nærværende og smukt. Simpelthen et must!”. Alt for damerne

5 stjerner - "Læn dig tilbage og nyd klassikere i fornemme fortolkninger". Nordjyske

5 stjerner "Det er Kira der er stjernen her... lad dig forføre af den fængslende vokal og den stemningsfulde musik". Lydtapet

4 stjerner "Kira synger med større intensitet end på alle Kindred Spirits udgivelserne tilsammen". Jyllandsposten.

"Kira Skov efterlader kolleger, kritikere og publikum måbende af misundelse", Arbejderen

"Kira kan synge med lige dele længsel, nærvær, tristesse, styrke og sårbarhed... en gribende ægthed". Jazznyt