SINNE EEG MED BAND

Under Sejlet, Vanløse 
 
 
sinne_eeg_news_site
 
 
Sinne Eeg er kendt for at være, om muligt, endnu bedre live end på Cd. Hendes koncerter kendetegnes ved stort nærvær, humor og et enormt musikalsk overskud, som bl.a. kommer til udtryk ved, at der i den grad leges og tages chancer på scenen – ikke mindst i hendes suveræne scat-sang, som må betegnes som værende i verdensklasse. Intet mindre!

Udover at have indtaget den hjemlige scene er Sinne Eeg ved at have godt fat i udlandet, hvor hun bl.a. jævnligt tournerer i lande som USA, Japan, Kina, Norge og Sverige. Især i Japan og USA er der store forventninger om kommende gennembrud efter flere succesfulde tournéer. Det verdenskendte musikmagasin Downbeat har netop bragt en flot anmeldelse af Sinne Eegs koncert på den legendariske jazzklub Dizzie's i New York.

Sinne Eeg fik sit store gennembrud med cd'en "Waiting For Dawn" i 2007, for hvilken hun modtog en Danish Music Award (DMA) for ”Bedste Jazz Vokal Album 2007”. Politikens Boris Rabinowitch gav hende sjældne 6 ud af 6 hjerter i sin anmeldelse af cd'en. Sinne Eeg har siden modtaget adskillige priser, bl.a. Holstebro Kommunes Musikpris 2007. DR P2 Jazz Prisen 2009, en DMA for "Bedste Jazz Vokal Album " i 2007, 2010, 2014 og 2015.

Jacob Christoffersen er nok kendt af de fleste. Han er en af de mest efterspurgte pianister herhjemme og modtager af Ben Websterprisen 2013. Han har været fast pianist for Sinne Eeg gennem en lang årrække. Christoffersen er i konstant udvikling og er bedre end nogensinde før.

Zoltan Csörsz vil nok være ukendt for de fleste danskere, men glæd jer! Han er et fantastisk bekendtskab. Zoltan er en af de mest efterspurgte trommeslagere i Sverige og kendt for sin alsidighed. Han er ungerer men har boet i Malmø i mange år. Som trommeslager er han i en klasse, hvor kun meget få befinder sig i. Han er fast medlem af den svenske pianist Jan Lundgrens trio samt kultbandet The Flower Kings, og han har spilletr bl.a. med den svenske sangerinde Viktoria Tolstoy. Vi har tidligere set ham i Danmark, bl.a. som medlem af pianisten Nicolaj Bentzon Brotherhood (1999)

Lennart Ginman er ikke ny I sammenhæng med Sinne Eeg. Han var for år tilbage fast medlem af Sinne Eeg Group. Han er en af de mest kreative musikere I landet. Man kender ham bl.a. fra samarbejdet Ginmann / Eivør samt Ginmann/Blachmann/Dahl.

Det er netop offentliggjort, at Sinne Eeg i 2016 modtager Dronning Ingrids Hæderslegat på kr. 250.000. Dette sker i kølvandet på en række priser. Herunder bl.a.:
Ben Webster Prisen, 2014
Danish Music Award, 2007, 2010, 2014, 2015
DR Jazz Prisen, 2009
L’Academie Du Jazz (de 60 vigtigste jazzkritikere i Frankrig) belønnede i 2015 ”Face The Music” med prisen for bedste internationale vokal-udgivelse.
Holstebro Kommunes Musikpris, 2007

Sinne Eeg: Sang
Jacob Christoffersen: Piano
Lennart Ginman: Bas
Zoltan Csörz,: Trommer